ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Ναι μεν... αλλά - Σκληρά μέτρα με θετικά μηνύματα

22:38 - 11 Φεβ 2016 | Οικονομία
Eurogroup: Ναι μεν... αλλά - Σκληρά μέτρα με θετικά μηνύματα
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ. «Μαστίγιο και καρότο» από τους ΥΠΟΙΚ στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ντάισελμπλουμ: «Υπάρχει πρόοδος αλλά…»

«Υπάρχει αρκετή πρόοδος επί της ουσίας» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup τονίζοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω δουλειά για να υπάρξει συμφωνία και υπογραμμίζοντας τους τομείς του ασφαλιστικού, του δημοσιονομικού και του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Μοσκοβισί: «Υπάρχουν εξελίξεις θετικές αλλά πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις»

Τη δυσκολία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων αναγνώρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε ωστόσο ότι είναι απαραίτητη η υλοποίησή τους. «Δεν θα γίνουν ευκολότερες αν καθυστερήσουν», συμπλήρωσε.

Μιλώντας μετά το πέρας το Eurogroup, εμφανίστηκε εκ νέου αισιόδοξος πως από το δεύτερο εξάμηνο η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, εφόσον διατηρηθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα και ότι βρίσκεται εντατική δουλειά σε εξέλιξη σε τεχνικό επίπεδο.

Όπως είπε, η δουλειά αυτή πρέπει να συνεχιστεί με γρήγορο ρυθμό για να επιστρέψουν στην Αθήνα οι θεσμοί «όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ρέγκλινγκ: «Καλό οιωνός η αναβάθμιση της Ελλάδας από οίκους αξιολόγησης»

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ότι τον περασμένο μήνα οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την Ελλάδα και αυτό είναι καλό σημάδι. Είπε επίσης ότι βλέπουμε ήδη κάποια θετικά αποτελέσματα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:57 - 11 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.