ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Χωρίς εφαρμογή του προγράμματος ξεχάστε την ελάφρυνση του χρέους

08:29 - 26 Μαϊ 2016 | Οικονομία
ΔΝΤ: Χωρίς εφαρμογή του προγράμματος ξεχάστε την ελάφρυνση του χρέους
Χωρίς μεταρρυθμίσεις το χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση υπογραμμίζει ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζοντας ότι εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει ελάφρυνση.

Νέο μήνυμα λοιπόν στην κυβέρνηση ότι εάν δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα δεν θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους έστειλε αξιωματούχος του ΔΝΤ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», είπε ο αξιωματούχος του Ταμείου.

Ο αξιωματούχος, σημείωσε ότι το Ταμείο θα ετοιμάσει έκθεση βιωσιμότητας την οποία θα καταθέσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και με βάση αυτή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει "είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε", αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς», ανέφερε το στέλεχος αυτό του Ταμείου, μετά τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.