ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκουαλτιέρι: «Η χώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι»

11:30 - 01 Αυγ 2016 | Οικονομία
Γκουαλτιέρι: «Η χώρα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και πάλι»
Συζήτηση για την Ελλάδα και το Ελληνικό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της διάσκεψης των Προέδρων των πολιτικών ομάδων.

Η συζήτηση αναμένεται να αναδείξει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων, ενώ παράλληλα θα τονίσει τον ελεγκτικό ρόλο που πρέπει να έχει το Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσια του Ελληνικού Προγράμματος, ως το μόνο άμεσα εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους  πολίτες όργανο της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της σχετικής Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για το Ελληνικό Πρόγραμμα, Ρ. Γκουαλτιέρι, στην  επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, καλωσορίζει την απόφαση για τη διεξαγωγή συζήτησης και προσθέτει πως η συζήτηση θα είναι καλό να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και τις επερχόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  και μέλος της Ομάδας Εργασίας για το Ελληνικό Πρόγραμμα Δημ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο ζήτημα, επισημαίνει: "Πρόκειται για μια θετική πρωτοβουλία. Η συζήτηση είναι εξαιρετικά επίκαιρη και θα αναδείξει τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον έλεγχο του Ελληνικού Προγράμματος".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.