ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός Τσίπρα έφερε σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα

17:31 - 26 Σεπ 2016 | Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Ο λαϊκισμός Τσίπρα έφερε σκληρότερη λιτότητα στην Ελλάδα
Η Ελλάδα οδηγήθηκε σε σκληρότερη λιτότητα απ` ό,τι θα ήταν αναγκαίο, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την περικοπή δαπανών στο δημόσιο που ζήτησαν οι δανειστές σε αντάλλαγμα νέου δανείου έκτακτης ανάγκης και δεν πραγματοποίησε μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

 

Με τα νέα δάνεια παγωμένα, η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Ιούλιο του 2015 και έπρεπε να προχωρήσει σε ελέγχους κεφαλαίων για την προστασία του τραπεζικού της συστήματος από την κατάρρευση.

 

"Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα" είπε ο Ντομπρόβσκις στη διάρκεια μίας δημόσιας συζήτησης στη Ρίγα της Λετονίας, σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των πολιτών σε πολλές χώρες της ΕΕ σε λαϊκιστικά κόμματα.

 

"Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο ... κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε. Και, στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί", σημείωσε ακόμα.

 

Τέλος, υποστήριξε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα είχε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.