ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η διαπραγμάτευση με υπερταμείο, ληξιπρόθεσμα και ενέργεια

16:58 - 20 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ξεκινά η διαπραγμάτευση με υπερταμείο, ληξιπρόθεσμα και ενέργεια
Αύριο το πρωί ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις του ελληνικού διαπραγματευτικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Θέματα του υπερταμείου και ληξιπρόθεσμα θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση της Παρασκευής που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Θα ακολουθήσουν επαφές με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη. 

 

Όπως έχει διαμηνύσει το οικονομικό επιτελείο, η αξιολόγηση πρέπει να έχει κλείσει έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, για να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

 

Σημειώνεται ότι οι θεσμοί έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από την Αθήνα πριν την 28η Οκτωβρίου ενώ την Δευτέρα 24/10 θα κριθεί το θέμα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ για μέρος της οποίας υπάρχει ακόμη ένας "αστερίσκος" που συνδέεται με νεώτερα στοιχεία για την πληρωμή οφειλών προς ιδιώτες. 

 

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση είναι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η ενίσχυση του ανταγωνισμού (άνοιγμα επαγγέλματος μηχανικών, αδειοδοτήσεις, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας κ.ά.), το Δημόσιο, οι αποκρατικοποιήσεις και η στελέχωση του νέου ταμείου κ.λπ.  

 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Παρασκευής με τους επικεφαλής των κλιμακίων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έχει ως εξής:

  • 10:00- 11:30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (υπερταμείο) - Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • 11:30- 12:00 Ληξιπρόθεσμα - Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • 12:00- 13:00 Εκπαίδευση - υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης
  • 16:00- 17:00 Διαφθορά - υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος
  • 17:00- 18:00 Ενέργεια - υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης
Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 20 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.