ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλαμπουράρης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να δώσει ώθηση στην οικονομία

18:14 - 20 Οκτ 2016 | Οικονομία
Φλαμπουράρης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να δώσει ώθηση στην οικονομία
Σε χαιρετισμό που απέστειλε στην 64η γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE), που φιλοξενείται για πρώτη φορά στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

«Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία γιατί η ανάγκη για δημιουργία θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας είναι επιτακτική και αποτελεί δέσμευσή μας προς το λαό που μας εμπιστεύτηκε», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας για να προσθέσει:

 

«Είναι η στιγμή όπου πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες ανάπτυξης και ανάπτυξη χωρίς έργα δεν γίνεται».

 

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι «οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, ενώ πάνω από όλα απαιτείται σχεδιασμός, συντονισμός και συστράτευση όλων των δυνάμεων».

 

«Στο οικονομικό πεδίο η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει για πρώτη φορά μία συνολική στρατηγική για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων», ανέφερε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ηλίας Ξανθάκος.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ εκτίμησε πως «αν η τάση της οικονομίας συνεχιστεί και το φθινόπωρο, το 2016 θα κλείσει οριακά θετικό και εφόσον παραμείνουμε σε αυτή την πορεία, το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πάνω από 2,5%», ποσοστό για το οποίο «συμφωνούν τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ», όπως είπε.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθάκος, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από 750 εκατομμύρια φέτος, αυξάνεται σε ένα δισεκατομμύριο το 2017, και επεσήμανε την στρατηγική συνεργασία με την ΕΤΕπ για ευρεία χρηματοδότηση έργων υποδομής, είτε μέσω του σχεδίου Γιουνκέρ, είτε με απευθείας δανεισμό προς το ελληνικό δημόσιο, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, όπως είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.