ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ: Να υλοποιηθούν το ταχύτερο οι δεσμεύσεις για το χρέος

15:46 - 21 Οκτ 2016 | Οικονομία
Ολάντ: Να υλοποιηθούν το ταχύτερο οι δεσμεύσεις για το χρέος
Την υλοποίηση «το ταχύτερο δυνατό» των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων προς την Ελλάδα για το ζήτημα του δημοσίου χρέους, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής ΕΕ., για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε το πρωί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Γαλλία ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 

Ο Γάλλος Πρόεδρος συναντήθηκε το πρωί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και εμφανίστηκε θετικός στις εκκλήσεις του κ. Τσίπρα για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ολάντ συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος και μάλιστα οι δύο άνδρες υπογράμμισαν ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη επιλύει τα προβλήματά της.

 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.