ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροτρύνσεις Γιούνκερ σε Τσίπρα και... καρφιά για Ολάντ

14:56 - 25 Νοε 2016 | Οικονομία
Παροτρύνσεις Γιούνκερ σε Τσίπρα και... καρφιά για Ολάντ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως γνωστοποίησε στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Γιούνκερ συζήτησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τις τρέχουσες εξελίξεις και τον παρότρυνε να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση.

 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι τελευταία εξελίξεις σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και γενικότερα το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα για τα θέματα αυτά θα βρίσκεται στην  Αθήνα ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Κομισιόν που στηρίζει μια προωθημένη λύση για το χρέος στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, παροτρύνει την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο τις εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης στα δημοσιονομικά και τα εργασιακά. Με τον τρόπο αυτό θα εκλείψει το τελευταίο εμπόδιο, ώστε οι ενέργειες να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους.

 
Τονίζοντας τον ρόλο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο ελληνικό ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως «είναι γνωστή η προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος Γιούνκερ και ο χρόνος που επένδυσε για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» και συμπλήρωσε πως αυτό είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία».
 
Στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα πως «τελευταία παρατηρούμε άλλους να παίρνουν τη δόξα» για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το... καρφί πάει στον Φρανσουά Ολάντ, που επιχειρεί να προβάλλει ως προσωπική του επιτυχία τη συμφωνία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.