ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Δίνει ρόλο στις τοπικές κοινωνίες για έξτρα εκπτωτικές περιόδους

09:29 - 28 Νοε 2016 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Δίνει ρόλο στις τοπικές κοινωνίες για έξτρα εκπτωτικές περιόδους
Διορθώσεις στο πλαίσιο των προσφορών - εκπτώσεων φέρνει το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τίτλο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», που αναμένεται να ψηφιστεί την εβδομάδα αυτή.
Όπως είχε αναφέρει το Reporter.gr εδώ και αρκετές εβδομάδες, πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να έχει λόγο στον καθορισμό επιπλέον εκπτωτικών περιόδων.
Στο φόντο και της επιτυχίας που είχε η «Μαύρη Παρασκευή» παρέχεται στον οικείο αντιπεριφερειάρχη, μετά από γνώμη των δήμων, των εμπορικών και επαγγελματικών οργανώσεων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, η δυνατότητα να ορίζει μία περίοδο προσφορών ανά δύο έτη, με μέγιστη χρονική διάρκεια ένα μήνα, κατά την οποία επιτρέπεται η προσφορά του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.
Με αυτή τη ρύθμιση ενισχύεται η ευελιξία των εμπορικών επιχειρήσεων αναφορικά με τη διάθεση περισσότερων ειδών σε προσφορά, ενώ λαμβάνονται περισσότερο υπ’ όψιν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Επιπλέον, προωθούνται ρυθμίσεις για την καλύτερη προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Έτσι, εισάγεται υποχρέωση σαφούς αναγραφής της αρχικής και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που διατίθενται σε προσφορά, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν. Παράλληλα, διατηρείται ο περιορισμός του ποσοστού (50%) των ειδών που πρέπει να διατίθενται σε προσφορά, ώστε έτσι να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι δυνατότητες και οι ανάγκες μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, για να διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός με μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.