ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα

17:46 - 30 Νοε 2016 | Οικονομία
Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα
Το 6,558% αγγίζει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, στα επίπεδα που έχει βρεθεί στις αρχές του Οκτωβρίου του 2014, μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι το οποίο ξεκίνησε αυτόν τον μήνα, καθώς οι επενδυτές "ποντάρουν" ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει στην οριστικοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Oι θετικές δηλώσεις από πλευράς των ευρωπαϊκών πιστωτών το τελευταίο διάστημα έχουν βελτιώσει το κλίμα στην αγορά και οδηγούν τους ελληνικούς τίτλους σε σημαντική αποκλιμάκωση από τα επίπεδα του 8,5%. 

 

Έτσι, από τις 21 Νοεμβρίου και μετά, τα yields κινούνται σταθερά κάτω του 7% με αποτέλεσμα σήμερα να βρεθούν στα επίπεδα που άγγιζαν τον Οκτώβριο του 2014 και το 6,558% σημειώνοντας πτώση ύψους 5,6%.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε χθες ότι η πρόταση Τσακαλώτου για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% του ΑΕΠ από το 2019 και μετά θα συζητηθεί και εξήγησε ότι θα προηγηθεί η τεχνική συμφωνία των διαπραγματεύσεων για το χρέος, τονίζοντας πως θεωρεί πως η συμφωνία είναι εφικτή έως την Δευτέρα.

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι "ρεαλιστές" στους δημοσιονομικούς στόχους που θα θέσουν για την Ελλάδα μετά το 2018, δηλώνοντας πως το ΔΝΤ έχει ένα δίκιο όταν λέει ότι η παρουσίαση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για πολύ μεγάλο διάστημα, είναι υπερβολικό να απαιτείται από την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.