ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πηγές ευρωζώνης: Εφικτή συμφωνία εντός Φεβρουαρίου-Κλειδί ο «κόφτης»

16:59 - 11 Ιαν 2017 | Οικονομία
Πηγές ευρωζώνης: Εφικτή συμφωνία εντός Φεβρουαρίου-Κλειδί ο «κόφτης»
Με την ελπίδα του "ξεπαγώματος" των διαπραγματεύσεων συνεδριάζει την Πέμπτη το EuroWorking Group κι εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης τον Φεβρουάριο.

Αυτό εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, που ουσιαστικά συμφωνούν με τη θέση του ελληνικού ΥΠΟΙΚ πως είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, ωστόσο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή.

 

Εξάλλου, πηγές της ευρωζώνης εκτιμούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή των προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του Φεβρουαρίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινά από το Παρίσι τις διεθνείς του επαφές προκειμένου να επιτευχθεί μία "πολιτική λύση" και παράλληλα προτείνει ως συμβιβαστική λύση προς τους δανειστές, η διαδικασία του «κόφτη» να περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και το κόψιμο των συντάξεων.

 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) αναμένεται να συνεδριάσουν εντός του Ιανουαρίου για να ξεκινήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.