ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σόιμπλε διαψεύδει την Bild: Θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

18:56 - 18 Ιαν 2017 | Οικονομία
Ο Σόιμπλε διαψεύδει την Bild: Θέλουμε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Το Βερολίνο αναμένει ότι το ΔΝΤ θα μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Bild, που ανέφερε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζει την επόμενη μέρα, χωρίς να υπολογίζει το Ταμείο.

«Έξακολουθούμε να αναμένουμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. «Για εμάς η συμμετοχή του αποτελεί μια δέσμευση και είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

 

Τι έγραψε η Bild

 

Το Βερολίνο θέλει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά διαφωνεί με την παροχή σημαντικής ελάφρυνσης χρέους στην Αθήνα.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που δεν κατονομάζει τις πηγές της, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται για ψηφοφορία στην κάτω βουλή στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς ο Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στην Bundestag πως το πακέτο διάσωσης θα εγκριθεί μόνο αν συμμετέχει το Ταμείο.

 

Κατά την Bild, ο Σόιμπλε θεωρεί πως το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ θα πρέπει να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ψηφοφορία για το τροποποιημένο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λάβει χώρα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, που είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.