ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε-Λαγκάρντ συμφώνησαν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

15:32 - 20 Ιαν 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε-Λαγκάρντ συμφώνησαν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Κριστίν Λαγκάρντ συμφώνησαν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι δυο τους συναντήθηκαν και συζήτησαν τις προοπτικές παραμονής του Ταμείου, με την επικεφαλής του Ταμείου να διαβεβαιώνει λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, πως δεσμεύεται για την παραμονή στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν στο Νταβός σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ραις που αναμεταδίδει το Bloomberg.

 

Σε αυτή αναφέρεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλωσόρισε τις «διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό» στις συζητήσεις για την Ελλάδα «με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία (early agreement) για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να στηριχθεί με τη χρήση πόρων του Ταμείου».

 

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος δήλωσε πως η Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός ότι το Ταμείο σχεδιάζει να συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γερμανός υπ. Οικονομικών φρόντισε να επιτεθεί για ακόμα μία φορά στην Αθήνα δείχνοντας την ως υπεύθυνη στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί γρήγορα η β' αξιολόγηση και ως εκ τούτου το ΔΝΤ αποφασίσει τελικά να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. 

 

Ο Σόιμπλε είπε μάλιστα πως επί της ουσίας, χωρίς το ΔΝΤ, το ελληνικό πρόγραμμα, θα πάψει να υπάρχει και τότε θα πρέπει να επιτευχθεί νέα συμφωνία, που θα πρέπει να περάσει και από το γερμανικό κοινοβούλιο, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση μία τέτοια εξέλιξη.

 

Συνεπώς, το δίλημμα που τίθεται πλέον στην ελληνική κυβέρνηση είναι «ή με το ΔΝΤ ή τίποτα…»

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.