ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κόκκινες γραμμές» βάζει ο Σταθάκης

19:03 - 27 Ιαν 2017 | Οικονομία
«Κόκκινες γραμμές» βάζει ο Σταθάκης
Tις δικές του «κόκκινες γραμμές» έβαλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα από την Πάτρα.

Όπως ο ίδιος είπε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει νέα μέτρα κι αυτό είναι δέσμευση. «Μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό», τόνισε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του εξήγησε πως «η συζήτηση για μετά το 2018 γίνεται σε ένα πλαίσιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και ψάχνουμε να βρούμε ένα τρόπο συμβιβασμού με την άλλη πλευρά. Αυτός ο συμβιβασμός «θα προσφέρει κάποιας μορφής εγγυήσεων προς την άλλη πλευρά, ότι αν αποκλίνουν τα δημόσια οικονομικά, η χώρα θα είναι σε μία διαδικασία για να μπορεί να τα διορθώσει».

Ο υπουργός Ενέργειας για ακόμα μια φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της διαπραγμάτευσης αφού όπως είπε τα 9/10 έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, δηλαδή στην μέση του προγράμματος, το οποίο έχει υπογράψει η χώρα με τους δανειστές και είναι η στιγμή για να γίνει ένας απολογισμός, δηλαδή αυτών που έχουν επιτευχθεί». Όπως πρόσθεσε, «είναι τέσσερα τα κομβικά σημεία της οικονομικής μας πολιτικής και κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε «είναι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, η δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια αναθέρμανσης της οικονομίας, ενώ το τέταρτο και βασικό, είναι ένα ισχυρό κοινωνικό στίγμα, η προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να επουλώσει, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών περιορισμών, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν την περίοδο της κρίσης».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 27 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.