ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρυξέλλες: Λάθος τα στοιχεία του ΔΝΤ, αλλά...

03:07 - 07 Φεβ 2017 | Οικονομία
Βρυξέλλες: Λάθος τα στοιχεία του ΔΝΤ, αλλά...
"Λάθος" χαρακτηρίζει την πρόταση που περιγράφεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα η Κομισιόν, ωστόσο, πηγές από τις Βρυξέλλες σημειώνουν πως θεωρούν απαραίτητο τον συμβιβασμό για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Kύκλοι των Βρυξελλών, τους οποίους επικαλέιται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζουν από τη μία ότι το αίτημα του ΔΝΤ για προ-νομοθέτηση μέτρων βασίζεται επί της ουσίας σε λανθασμένα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, ωστόσο, από την άλλη, υπογραμμίζουν ότι μία συμφωνία για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη -για πολιτικούς λόγους- πριν από τις 20 Φεβρουαρίου.

Την ώρα που η έκθεση συζητιόταν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, κύκλοι των Βρυξελλών σημείωναν πως τα στοιχεία του ΔΝΤ είναι λανθασμένα και ότι το αίτημά του για προ-νομοθέτηση μέτρων αντικατοπτρίζει το πολιτικό δίλημμα του Ταμείου σχετικά με το ποιος θα είναι ο ρόλος του στην Ευρώπη. 

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως η εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση, είναι απαραίτητη στην Ευρώπη, για πολιτικούς λόγους. 

Ως εκ τούτου, οι Βρυξέλλες σημειώνουν πως, αφενός η ελληνική πλευρά πρέπει να δεχθεί την προ-νομοθέτηση μέτρων ως ένα βαθμό και αφετέρου το ΔΝΤ να δείξει κάποια σημάδια καλής θέλησης σε ό,τι αφορά το ύψος αυτών των μέτρων. 

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί απαραιτήτως πριν από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και επομένως αυτή είναι η «κρίσιμη» εβδομάδα, προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, που θα οδηγήσει στην επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πριν από την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.