ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο sell off στα ελληνικά ομόλογα λόγω ανησυχιών για «ατύχημα»

12:18 - 08 Φεβ 2017 | Οικονομία
Νέο sell off στα ελληνικά ομόλογα λόγω ανησυχιών για «ατύχημα»
Επιθετικό sell off καταγράφεται και σήμερα στις τιμές των ελληνικών ομολόγων καθώς hedge funds, κυρίως προβαίνουν σε πωλήσεις καθώς αρχίζουν να αποτιμούν το σενάριο ότι to ΔΝΤ μπορεί να μη συμμετάσχει χρηματοδοτικά στην Ελλάδα στο τρίτο πρόγραμμα, η Ελλάδα ενδέχεται να μην ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της, με τους επενδυτές να έχουν αρχίσει να φοβούνται μία νέα κρίση στη χώρα, στέλνοντας έτσι τους βραχυπρόθεσμους κρατικούς τίτλους στα επίπεδα μετά το Brexit.

Η εικόνα επιδεινώθηκε μετά και την συνεδρίαση του εκτελεστικού συνεδρίου του ΔΝΤ, με τις τιμές να έχουν φθάσει σε επίπεδα που αποτιμούν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.   


To yield στο ελληνικό 2ετές ομόλογο κινείται σήμερα σταθερά πάνω από το φράγμα του 10%, αγγίζοντας το 10,058% με άνοδο 1,5% από τα χθεσινά επίπεδα. Αξίζει να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα, η άνοδος της απόδοσής του άγγιξε το 12%, ξεπερνώντας ενδοσυνεδριακά το 10%, ωστόσο έκλεισε χαμηλότερα και στο 9,715%.

 

Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 7,854% με άνοδο της τάξης του 0,7% από χθες όπως έφτασε μία ανάσα από το 8%.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα του Reuters, οι επενδυτές φοβούνται έντονα τον κίνδυνο ενός ελληνικού "ατυχήματος", εν όψει των δανεικών υποχρεώσεων καλοκαιριού, καθώς βλέπουν ότι παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Αθήνας - Θεσμών.

 

Στην Ευρώπη σήμερα επικρατούν σταθεροποιητικές στις τιμές ειδικά σε Ιταλία και Πορτογαλία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.