ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Θέλω λύση που να μπορούμε να την υποστηρίξουμε

20:33 - 13 Φεβ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Θέλω λύση που να μπορούμε να την υποστηρίξουμε
Για το θέμα της αξιολόγησης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται οφείλονται στη στάση του ΔΝΤ, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει μία "συνολική συμφωνία πακέτο", την οποία η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Θα επιδιώξουμε πολιτική συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου σε όλο το πακέτο. Γι’ αυτό έχουμε καθυστερήσει, γιατί πρέπει να αποφασίσουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

"Θέλουμε πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου και μετά θα δούμε τις λεπτομέρειες", τόνισε, προσθέτοντας πως "η συνολική λύση θα είναι μία λύση για την οποία θα μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι βοηθά τον κόσμο που υποφέρει".

 

Αναφορικά με το ΔΝΤ ο υπουργός διερωτήθηκε: "Μπορώ να ζητήσω από την Κρ. Λαγκάρντ να μην αναφέρεται σε αμφισβητήσιμες μελέτες που λένε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 1,5% του ΑΕΠ το 2018 όταν σήμερα είναι 2% χωρίς να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη;"

 

Τόνισε ότι δεν ζητά ιδιαίτερη μεταχείριση από το ΔΝΤ. «Ζητάω να έχουμε ίδια αντιμετώπιση. Δεν μπορεί να ζητά από εμάς μέτρα τώρα και από τους ευρωπαίους για το χρέος να λέει αργότερα. Θέλουμε το ΔΝΤ να πάρει μια δίκαιη απόφαση. Δεν συγχωρείται να μην ξεκαθαρίζει ποια είναι η θέση της και οι προϋποθέσεις», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.