ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, με ενιαία μορφή

18:00 - 17 Φεβ 2017 | Οικονομία
Σταθάκης: Υποστηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, με ενιαία μορφή
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση της εταιρίας και τους εργαζομένους, ο Υπουργός τόνισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, με ενιαία μορφή και ως εκ τούτου δεν υφίστανται σενάρια ιδιωτικοποίησης της.

 

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία-πλαίσιο που επιτεύχθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ, μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, χαρακτηρίζοντας την «καθοριστικής σημασίας για την ευρωστία της εταιρίας». Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τρεις άξονες:

 

1. Τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τιμής για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ.
2. Τη διαμόρφωση πλαισίου αποπληρωμής των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ, που θα συναρτάται αποκλειστικά από πολύ υψηλές τιμές του νικελίου διεθνώς.
3. Τη γρήγορη ολοκλήρωση της Διαιτησίας, για την περίοδο Ιούλιος 2010-Δεκέμβριος 2013, με βάση τη συμφωνηθείσα, πρόσφατα, τιμή. 
 

Η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΥΠΕΝ, για την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων της ΛΑΡΚΟ, θα δώσει, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός, νέα πνοή στην εταιρία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που εκπονεί σε αυτή τη φάση η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

 

Επίσης, ο κ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο,  έγινε γνωστό από την πλευρά της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή ενσωμάτωση των εργολαβιών στο μόνιμο προσωπικό.

 

«Η ΛΑΡΚΟ έχει μέλλον», κατέληξε ο Υπουργός. «Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος, θα αναβαθμισθεί η αξία της και θα καταστεί βιώσιμη».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.