ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ - Λαγκάρντ κλείνουν το «deal» για το ελληνικό πρόγραμμα

09:03 - 22 Φεβ 2017 | Οικονομία
Μέρκελ - Λαγκάρντ κλείνουν το «deal» για το ελληνικό πρόγραμμα
Του Σπύρου Πολυχρονόπουλου Με… φόντο τη συνεδρίαση του Eurogroup, που αποφάσισε την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα συναντιούνται την Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχαν ορίσει το ραντεβού τους αρκετές ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, με στόχο να συζητήσουν, μεταξύ άλλων το μέλλον του ελληνικού προγράμματος.

 

Το ραντεβού πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν πριν από λίγες ημέρες οι δυο ισχυρές κυρίες και στην οποία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο «ελληνικό πρόγραμμα» και την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018.

 

Τα σενάρια που διοχετεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον γερμανικό Τύπο προϊδεάζουν για μια πολιτικού χαρακτήρα λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου το μεν Ταμείο να παραμείνει έστω με μικρότερη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, η δε Γερμανίδα καγκελάριος να διώξει μέχρι το 2018 από το τραπέζι το «ενοχλητικό» θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, σε μια περίοδο όπου στη χώρα της κλιμακώνεται ο προεκλογικός ανταγωνισμός.

 

Επισήμως, πάντως, η Γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στη συνάντηση, Μέρκελ και Λαγκάρντ «θα συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδος των 20 (G20)».

 

Για τη δεύτερη αξιολόγηση και το Eurogroup ανέφερε πως «έχουμε σύγκλιση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει τόσο τεχνικά ώστε τη Δευτέρα να μπορεί να ληφθεί τελική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

 

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.