ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Stern: Το 52% των Γερμανών υπέρ του Grexit

13:51 - 22 Φεβ 2017 | Οικονομία
Δημοσκόπηση Stern: Το 52% των Γερμανών υπέρ του Grexit
Το 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθένων, ενώ το 47% την απορρίπτει.

 

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται το 52% των Γερμανών, έναντι του 42% αυτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.  

 

Υπέρ του Grexit τάσσονται κατά 75% οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).

 

Η «κόκκινη Σάρα» προτείνει Grexit

 

Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει η θέση της επικεφαλής του Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία συνέστησε στη χώρα μας την αποχώρησή της από την ζώνη του ευρώ.

 

Η επικεφαλής του Κ.Ο του κόμματος  «Die Linke» επεσήμανε λίγο από τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική πρωτεύουσα  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στην έξοδό της από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Αναφερόμενη στα χρήματα που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι εταίροι αλλά και οι Γερμανοί για τη διάσωση της Ελλάδας λέει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν έχει σωθεί με τα δάνεια των Ευρωπαίων εταίρων αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds».


Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα Βάγκενκνεχτ έχει δικαιώσει το ΔΝΤ στο σκέλος του χρέους, αν και του καταλογίζει συνυπευθυνότητα για την «υπερχρεωμένη» Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:49 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.