ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Στο τρέχον πρόγραμμα η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

20:38 - 22 Φεβ 2017 | Οικονομία
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Στο τρέχον πρόγραμμα η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Στο τρέχον πρόγραμμα πρέπει να εκπληρωθεί η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που τέθηκε από τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο για το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η Γερμανίδα εκπρόσωπος απάντησε:«το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

 

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πλεόνασμα ύψους 3,5% ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη τοποθετούμενος επί του ίδιου ζητήματος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε τα εξής: "Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα".

 

Γι` αυτό και προκαλεί εντύπωση η νέα αναφορά από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ και η πιο "πιεστική" του θέση.

 

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, κ. Ζάιμπερτ, σε ερώτηση για το ραντεβού Μέρκελ – Λαγκάρντ, είπε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 20:49 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.