ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιρώνης: Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να απογειώσει την ελληνική οικονομία

19:19 - 03 Μαρ 2017 | Οικονομία
Τσιρώνης: Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να απογειώσει την ελληνική οικονομία
«Ο πρωτογενής τομέας έχει κάθε δυνατότητα σήμερα, με τις υπάρχουσες υποδομές και την υπάρχουσα γνώση, να απογειωθεί και να στηρίξει όλη την ελληνική οικονομία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε την Αχαΐα και παρευρέθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Φαρρές, του δήμου Ερυμάνθου, για τις εφαρμογές της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.


Επίσης, όπως ανέφερε ο Γιάννης Τσιρώνης, «σήμερα λείπουν κάποια σημεία κλειδιά, όπως για παράδειγμα η μη λειτουργία, δημοπρατηρίου, το οποίο θα έδινε την δυνατότητα στον παραγωγό, ώστε να φθάσει τον προϊόν του στις κεντρικές και διεθνείς αγορές με μεγαλύτερη οικονομία, αλλά και να πετύχει μία πολύ καλύτερη τιμή».


Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα, δηλαδή δεν έχουμε πολύ καλά οργανωμένα agro-logistics, που θα απογείωναν την παραγωγή» και εξήγησε: «Έχουμε προϊόν, έχουμε προστιθέμενη αξία, αλλά δεν έχουμε όμως τον τρόπο να φθάσει σταθερά και με καλή σχέση τιμής στον Έλληνα και στον ξένο καταναλωτή».


Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε, ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία φάση οργάνωσης στο υπουργείο, ώστε να μπορέσουμε και μέσα από πρωτοβουλίες, όπως είναι η κοινωνική οικονομία, να δημιουργηθούν οι ομάδες των παραγωγών και να στηρίξουν αυτά τα κέντρα agro-logistics». Έτσι, όπως συμπλήρωσε, «ερχόμενοι οι παραγωγοί σε άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως οι μεταφορείς, θα μπορούν να δημιουργήσουν αυτή την διαρκή επαφή, ώστε να φθάνει το προϊόν στην διεθνή αγορά» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η λύση του προβλήματος, για να μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερή πρόσοδο για τον παραγωγό μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.