ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόμσεν: Τα υψηλά πλεονάσματα θα πλήξουν την ανάπτυξη

19:44 - 10 Μαρ 2017 | Οικονομία
Τόμσεν: Τα υψηλά πλεονάσματα θα πλήξουν την ανάπτυξη
Την άποψη πως τα υψηλά πλεονάσματα του 3,5% που συζητά η Ελλάδα, θα πλήξουν τις δυνατότητες ανάπτυξης εξέφρασε ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση του Atlantic Council για την ανάπτυξη στην Ε.Ε. Πρόσθεσε δε πως το ελληνικό χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο και "καμία μεταρρύθμιση δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν δεν υπάρξει κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους από την Ευρωπαϊκή πλευρά".

Στη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, ερωτήθηκε για το ελληνικό ζήτημα και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του χρέους.

 

«Καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την Ελλάδα δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους από την Ευρωπαϊκή πλευρά», ενώ τόνισε ότι καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς πιο ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις.

 

Σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, σχολίασε πως «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.