ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Στην Ελλάδα οι υψηλότερες δαπάνες για συντάξεις στην ευρωζώνη

19:44 - 15 Μαρ 2017 | Οικονομία
Bloomberg: Στην Ελλάδα οι υψηλότερες δαπάνες για συντάξεις στην ευρωζώνη
Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg εστιάζει στις δαπάνες για τις συντάξεις, που αποτελούν ένα από τα πιο βασικά σημεία της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως σημειώνει η έρευνα του κορυφαίου οικονομικού πρακτορείου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας παίρνει την πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, στη σχετική λίστα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει οι δαπάνες για συντάξεις στην Ελλάδα -βάσει υπολογισμών από τα στοιχεία του 2014- ανέρχονται σε 13,3% του ΑΕΠ, ποσοστό που δίνει τη σχετική «πρωτιά» στην χώρα μας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωζώνη.

 

Βάσει των ίδιων στοιχείων -που είναι τα τελευταία διαθέσιμα και τα οποία επεξεργάστηκε το Bloomberg- τις μικρότερες δαπάνες για συντάξεις έχει η Ιρλανδία με μόλις το 4,9% του ΑΕΠ να πηγαίνει στις συντάξεις.

 

Το Bloomberg παρατηρεί ότι το θέμα των περικοπών στις συντάξεις αποτελεί σημαντικό σημείο διαφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της Eurostat δυσχαιρένουν τη διαπραγματευτική μας ισχύ.

 

Η δημοσίευση μηνιαίων εκθέσεων για το ύψος των συντάξεων στην Ελλάδα διακόπηκε τον Μαΐο του 2015, σημειώνει το Bloomberg.

 

800x 1

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 15 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.