ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεδιάσκεψη με θεσμούς με αμφίβολο ορίζοντα

13:39 - 17 Μαρ 2017 | Οικονομία
Τηλεδιάσκεψη με θεσμούς με αμφίβολο ορίζοντα
Ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτο και οι εκπρόσωποι των Θεσμών αναμένεται στις 14.30 το απόγευμα της Παρασκευής να κάνουν την πολυαναμενόμενη τηλεδιάσκεψη. Στην ατζέντα θα ειπναι οι εκκρεμότητες που παραμένουν στα ζητήματα των εργασιακών (ομαδικές απολύσεις, λοκάουτ, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας) αλλά και στα κρίσιμα θέματα των δημοσιονομικών μέτρων τη διετία 2019-2020.
Με ηγέτη το Δ.Ν.Τ οι θεσμοί  ζητούν μέτρα 3,6 δις ευρώ από το αφορολόγητο και τις συντάξεις χωρίς να δέχονται τις αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς για πάγωμα στις αυξήσεις των συντάξεων που θα μπορούσαν να προκύψουν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου όταν θα αρχίσουν να εκδίδονται. 
 
Η τηλεδιάσκεψη γίνεται στο φόντο του κλίματος που εν οψει έχει του Eurogroup της Δευτέρας, , στις Βρυξέλλες "έφτιαξε"  κορυφαίος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
 
Οπως ανέφερε εμμέσως πλην σαφώς την Πέμπτη μια τέτοια συμφωνία είναι δύσκολο να υπάρξει μέσα στον Απρίλιο ενόψει των εορτών του Πάσχα () αλλά και της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ  στην Ουάσινγκτον όπου θα πρέπει να συζητηθεί το χρέος. 
 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 17 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.