ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Επιστροφή της τρόικας ο ρεαλιστικός στόχος-Αναζήτηση πολιτικής λύσης

09:27 - 20 Μαρ 2017 | Οικονομία
Eurogroup: Επιστροφή της τρόικας ο ρεαλιστικός στόχος-Αναζήτηση πολιτικής λύσης
Με ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες προσέρχεται το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα (16.00), καθώς επί της ουσίας ο βασικός στόχος είναι η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι συνεργάτες του θα επιδιώξουν να δείξουν πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και θα ζητήσουν από το Eurogroup ώθηση, ώστε να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

 

Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα εργασιακά, αλλά και το αφορολόγητο, τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών (αντίμετρα), η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, και τα ενεργειακά.

 

Πρόκειται δηλαδή για αρκετά ανοιχτά πεδία, που είναι δύσκολο να καλυφθούν ακόμη και μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, κάτι που υπογράμμισε σε δηλώσεις του την Κυριακή και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, πιστεύει πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός και στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα προσπαθήσει να φέρει τη συμφωνία πιο κοντά. Αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει πολιτική συμφωνία θέλει να πετύχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, προκειμένου όταν οι θεσμοί επιστρέψουν στην Ελλάδα να έχουν πάρει... γραμμή για να κάνουν και από τη μεριά τους κάποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.