ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβιώνει το Brussels Group-Μένουν Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου για φορολογικό, εργασιακά

20:37 - 20 Μαρ 2017 | Οικονομία
Αναβιώνει το Brussels Group-Μένουν Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου για φορολογικό, εργασιακά
Παραμένουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, που θα συνθέσουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αγορά εργασίας και το φορολογικό.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Τσακαλώτος, μετά την εισήγηση των θεσμών, της κυβέρνησης και του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα.

 

Όπως σημείωσε, η ελληνική πλευρά είχε μια προσυνάντηση πριν το Eurogroup και διαπιστώθηκε η πρόοδος που έγινε και ότι έκλεισαν τα πιο πολλά ζητήματα. Με εισήγηση όλων αποφασίστηκε να εναντικοποιηθεί η διαδικασία.

 

«Θα μείνουμε εδώ με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Γ. Χουλιαράκη για ασφαλιστικό και εργασιακά». Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό «μπορούμε να έχουμε πρόοδο σε αυτά τα ζητήματα. Η ιδέα είναι ότι πρέπει πολλές φορές να αλλάξεις τη σειρά: να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο να βρεις τα βασικά σημεία που υπάρχουν διαφορές».

 

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στόχος είναι να γίνει ουσιαστική πρόοδος να λυθούν ει δυνατόν όλα τα θέματα στις Βρυξέλλες και μετά να υπάρξει ένα πακέτο μέτρων που συμφωνούμε όλοι πριν την 7η Απριλίου. Μετά η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί περισσότερο και να πάμε στο ΔΝΤ στα τέλη Απριλίου για να μπουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο. 

 

«Από εκεί και πέρα η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο» και να πάμε στις 21-23 Απριλίου στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ για «να βάλουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο», επισήμανε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 20 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.