ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΔΝΤ τώρα παραδέχεται ότι επιθυμεί δεσμεύσεις και απ`τη ΝΔ

17:39 - 23 Μαρ 2017 | Οικονομία
Το ΔΝΤ τώρα παραδέχεται ότι επιθυμεί δεσμεύσεις και απ`τη ΝΔ
«Παραθυράκι» άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρυ Ράις, να ζητηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα νέα μέτρα. Αν και το Ταμείο είχε αρχικά διαψεύσει τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, που είχε κάνει τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, τώρα δεν αποκλείει να ζητηθούν δεσμεύσεις και από τη μεριά της ΝΔ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών στην Ουάσινγκτον, ερωτήθηκε σχετικά με την ανάγκη εγγυήσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς τα μέτρα έχουν διάρκεια έως το 2020.

 

O κ. Ράις ανέφερε πως πάντα είναι απαραίτητο «να υπάρχει δυνατή στήριξη του προγράμματος σε μία χώρα και πως αυτό ισχύει για όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ».

 

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε «ότι δεν είχαμε επαφή με την αντιπολίτευση στην Ελλάδα». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα αλλά και αλλού να ζητηθεί η στήριξη και της αντιπολίτευσης αλλά εξαρτάται από το όταν θα φτάσουμε στο σημείο να συμφωνήσουμε ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα».

 

«Δεν είμαστε εκεί ακόμα», συμπλήρωσε.

 

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο Τζέρυ Ράις τόνισε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ είναι εκεί, ασχολούνται με το εργασιακό και συνταξιοδοτικό και γίνεται πρόοδος αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι διαφορές».

 

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο γίνεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση χωρίς το Ταμείο, ο κ. Ράις απάντησε πως αυτό είναι μια ερώτηση για τους ευρωπαίους. Ωστόσο, όπως έχουν ήδη αναφέρει «μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να συμμετέχει και το ΔΝΤ, κάτι που έχουν τονίσει και οι ελληνικές αρχές».

 

«Το συζητάμε και προσπαθούμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», δήλωσε και πρόσθεσε για μια ακόμα φορά «δεν γνωρίζει για κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε μπορεί να έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 23 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.