ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο,αλλά χρειάζονται κι άλλες δεσμεύσεις

14:48 - 24 Μαρ 2017 | Οικονομία
Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο,αλλά χρειάζονται κι άλλες δεσμεύσεις
To Πανευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS) αποτελεί όντως το τμήμα της τραπεζικής ενοποίησης, το οποίο λείπει και το οποίο θα έπρεπε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, κατανοούμε ότι παίρνει κάποιο χρόνο και παράλληλα ότι πρέπει να υπάρχει και κατανομή του κινδύνου. Αυτές είναι οι δυο πλευρές του νομίσματος, τόνισε η Ντ. Νουί, πρόεδρος του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλη, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εφαρμόσουμε το πακέτο μείωσης του κινδύνου, προκειμένου να μπορέσουμε να κινηθούμε το συντομότερο προς την αμοιβαιοποίηση, προς το risk sharing, προς τον επιμερισμό του κινδύνου. Αλλά αυτά θα πρέπει να συμβούν παράλληλα», συμπλήρωσε.

 

Την ίδια ώρα μίλησε και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες διευκρινίζοντας ότι «πρόσφατα έλαβαν μέτρα για την πρόκληση της διαχείρισης σε ότι αφορά στη σύνθεση των μελών των συμβουλίων, σε ότι αφορά και στη διαφάνεια της διαχείρισης και υπάρχει και η σχετική νέα νομοθεσία, αυτό θεωρώ ότι αποτελεί ένα θετικό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

Καταλήγοντας τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλη πρόοδος, ναι, το σημειώνουμε, αλλά ακόμα χρειάζεται μεγάλη δέσμευση, το οποίο είναι και φυσιολογικό αν θέλετε. Δεν διαφέρει η κατάσταση των τραπεζών στην Ελλάδα από εκείνη των τραπεζών σε άλλες χώρες, πάντα υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.