ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν επιβεβαιώνουν (προς το παρόν) Κομισιόν και Αθήνα τη συμφωνία

12:57 - 29 Μαρ 2017 | Οικονομία
Δεν επιβεβαιώνουν (προς το παρόν) Κομισιόν και Αθήνα τη συμφωνία
Για "προκαταρκτική" συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, κάνει λόγο το Reuters. Όπως ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές, οι δύο πλευρές "τα βρήκαν" σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό αλλά και τις μειώσεις των συντάξεων. Δεν επιβεβαιώνουν Αθήνα και Κομισιόν.

ΤοReuters, επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο αναφέρει πως βρέθηκε η χρυσή τομή για αφορολόγητο στις 6.000, στο 1% του ΑΕΠ η μείωση των συντάξεων. Δεν απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ γρήγορα, και ότι "έχουμε λύσει τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τώρα θα κλείσουμε τα μικρά".

 

Άφησε παράλληλα αιχμές για την γερμανική στάση στα πλεονάσματα, λέγοντας μάλιστα για να εξηγήσει ότι διαφωνεί με το 3,5% του ΑΕΠ ότι "μπορώ να κάνω πράγματα που δεν είναι επιθυμητά".

 

Παραδέχθηκε, και πάλι, λάθη στην μεσαία τάξη και στην μείωση της φοροδιαφυγής και προανήγγειλε ανακοινώσεις την Πέμπτη για νέους φοροελεγχους μέσα από το περιουσιολόγιο.

 

Λίγη ώρα πιο πριν κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ είχε αναφέρει ότι "Θα έχουμε πρώτη συμφωνία έως την 7η Απριλίου". Έκανε σαφές επίσης ότι πρέπει πρώτα να έρθουν οι επικεφαλής στην Αθήνα για να κλείσει η τεχνική συμφωνία (SLA).

 

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν

 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις αναφορές περί κατ’ αρχήν συμφωνίας Ελλάδος και δανειστών», επισήμανε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

 

"Ναι μεν έχει γίνει πρόοδος, αλλά δεν έχει κλείσει η συμφωνία", πρόσθεσε.

 

"Ουδέν σχόλιο" από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ

 

Την ίδια ώρα πηγές από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας δεν σχολιάζουν την είδηση του Reuters και σημειώνουν πως "όταν κλείσει η συμφωνία θα το μάθετε με επίσημη ανακοίνωση και όχι μέσω διαρροών".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 29 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.