ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικές τάσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

11:31 - 04 Απρ 2017 | Οικονομία
Ανοδικές τάσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, εν μέσω του νέου Brussels Group σήμερα. Παρά την προεξόφληση που δείχνουν οι τιμές των κρατικών τίτλων να ενσωματώνουν, σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αυτή δείχνει να μην επιτυγχάνεται ούτε και στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Στο σημερινό Brussels Group που αναμένεται να διαρκέσει έως και την Πέμπτη, οι επενδυτές δείχνουν να διατηρούν περιορισμένες προσδοκίες, καθώς τα ζητήματα σχετικά με το φορολογικό, το ασφαλιστικό, και της ενέργειας δείχνουν να παραμένουν ανοικτά. Οι χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Lagarde, σχετικά με την άποψη του Ταμείου πως πρέπει να υπάρξει μείωση του ελληνικού χρέους, έρχονται σε αντίθεση με την άποψη του Γερμανού υπουργού οικονομικών, κ. Schaeuble, αποδεικνύοντας το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης.

 

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων, με εξαίρεση τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις.

 

Στα υψηλά ημέρας διαπραγματεύεται η απόδοση του διετούς ομολόγου, στο 7,836%, καταγράφοντας χαμηλό στην έναρξη της συνεδρίασης στο 7,694%, όπως παρατηρούμε στο παρακάτω γράφημα.

 

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, η οποία πραγματοποίησε υψηλό στο 7,072% και χαμηλό στο 6,993%, όπως διακρίνουμε στο παρακάτω γράφημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.