ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Τσίπρα-Τσακαλώτου, ενόψει... συμβιβασμού

18:55 - 05 Απρ 2017 | Οικονομία
Σύσκεψη Τσίπρα-Τσακαλώτου, ενόψει... συμβιβασμού
Από το αεροδρόμιο στο Μέγαρο Μαξίμου πήγε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε σε σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα, για να συζητήσουν την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές που δείχνουν πως υπάρχει πρόοδος των συνομιλιών, γεγονός που δημιουργεί με αισιοδοξία και την ελληνική κυβέρνηση για μία θετική απόφαση στο Eurogroup της Παρασκευής.

 

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg δείχνουν πως Ελλάδα και Θεσμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη φορολογική και συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

 

Σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, ο συμβιβασμός προβλέπει:

  • Εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις το 2019 και επιπλέον 1% του ΑΕΠ από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2020.
  • Εμπροσθοβαρής εφαρμογή των φορολογικών μέτρων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί για το 2020, εφόσον ο προϋπολογισμός του 2018 προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας εναπόκεινται προς το παρόν, στην έγκριση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ελληνικής κυβέρνησης.

 

«Φαίνεται ότι πάμε καλά, αλλά μέχρι να κλείσει η συμφωνία δεν μπορούμε να πούμε τίποτα», αναφέρει την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή.

 

Γιώργος Αλεξάκης-Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 05 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.