ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Ανακρίβειες Μητσοτάκη

14:27 - 12 Απρ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Ανακρίβειες Μητσοτάκη
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε το λόγο και απάντησε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής. Χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της ΝΔ λαϊκιστή και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση.

Κατά τον κ. Τσακαλώτο, το μόνο που έκανε η Ν.Δ. ήταν να βοηθήσει να πάει χειρότερα η οικονομία με το να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, όταν όλοι στην Ευρώπη παραδέχονταν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στον τσακωμό Γερμανίας – ΔΝΤ. 

 

Παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή μετά την ομιλία του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσακαλώτος μίλησε ακόμα για λαϊκισμό:

 

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Βλέπω συνεχώς έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής σας».

 

Σχετικά με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία της Μάλτας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε:

 

"Τα στοιχεία δείχνουν θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων 32.000 και αυτό είναι η καλύτερη επίδοση για το συγκεκριμένο μήνα από το 2001.

 

Παράλληλα η ΝΔ δεν λέει τίποτα για τα εργασιακά (συλλογικές συμβάσεις, μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και αποτροπή του lock out) και τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση".

 

"Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάνονται οι στόχοι και όχι αν υπάρχει υπέρβαση στόχων. Και για τα θετικά μέτρα δεν είπε τίποτα η ΝΔ".

 

"Τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα και αυτό αφορά και το χρέος".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.