ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fraport στέλνει θετικό σήμα στις αγορές για την Ελλάδα

09:43 - 13 Απρ 2017 | Οικονομία
Η Fraport στέλνει θετικό σήμα στις αγορές για την Ελλάδα
Η επένδυση της Fraport εκπέμπει θετικό σήμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, αλλά και για τις επόμενες επενδύσεις που θα αποφασίσουν να έρθουν στην Ελλάδα. Αυτό επεσήμανε ο δρ Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι η διοίκηση της εταιρείας.
Όπως σημείωσε, υπήρξαν δυσκολίες οι οποίες ξεπεράστηκαν, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
 
Ο επικεφαλής του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, που συμμετέχει στην εταιρεία παραχώρησης τόνισε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια θα δημιουργήσουν 70.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με μελέτες για τους πολλαπλασιαστές στο ΑΕΠ που έχουν οι επενδύσεις σε αεροδρόμια, τόνισε ότι για κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες γεννιούνται 3.000 θέσεις εργασίας.
 
«Ήταν σαν να βγήκαμε μετά από πολύ καιρό στις αγορές» δήλωσε ο κ. Κοπελούζος, αναφερόμενος στη διασφάλιση της χρηματοδότησης προσθέτοντας ότι τα 650 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια που θα τοποθετηθούν από τους μετόχους θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Fraport Greece, Aλεξάντερ Zίνελ, τόνισε ότι το επόμενο καλοκαίρι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα είναι αγνώριστα καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες για την αναμόρφωσή τους θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.
 
Ωστόσο, από φέτος, θα αρχίσουν να είναι οι ορατές οι επεμβάσεις της Fraport-Slentel καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει βελτιώσεις σε θέματα υγιεινής, σηματοδότησης και καθαρισμού που θα αλλάξουν την ταξιδιωτική εμπειρία. 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 13 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.