ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Οι προβλέψεις της Αθήνας πιο ρεαλιστικές από του ΔΝΤ!

17:55 - 20 Απρ 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Οι προβλέψεις της Αθήνας πιο ρεαλιστικές από του ΔΝΤ!
Το όραμά του για την Ευρώπη των επόμενων ετών περιέγραψε ενόψει της Συνόδου του ΔΝΤ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ελληνικό πρόγραμμα, προκαλώντας εντύπωση, καθώς εξέφρασε την άποψη πως οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του Ταμείου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς επανέλαβε τη θέση του για μια Ευρώπη «πολλαπλών ταχυτήτων» λέγοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικό αυτή τη στιγμή να πιέζουμε για περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίησης.

 

Αντίθετα, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit είναι «ευέλικτες ταχύτητες» και συμμαχίες όσων είναι διατεθειμένοι να τη στηρίξουν.

 

Παράλληλα, αναφορικά με το ΔΝΤ είπε πως ο ESM μπορεί να έχει τη θέση του στα επόμενα προγράμματα. "Βραχυπρόθεσμα ο ESM θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Υποστήριξε επίσης ότι αν οι χώρες της Ευρωζώνης χρειαστούν νέα προγράμματα βοήθειας αυτά δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ΔΝΤ.

 

Είπε ακόμα πως είναι σημαντικό Δήλωσε να υπάρξει ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε πως το ευρώ πρέπει να διατηρηθεί ισχυρό.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 20 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.