ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κρίσιμα ραντεβού στην Ουάσιγκτον

09:05 - 21 Απρ 2017 | Οικονομία
Τα κρίσιμα ραντεβού στην Ουάσιγκτον
Δεν αναμένει η Ελληνική Κυβέρνηση έκτακτο Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 22ας Μαΐου σε αντίθεση με την εκτίμηση της περασμένης εβδομάδας ότι κάτι τέτοιο ήταν πιθανό. Αυτό άφησε να εννοηθεί χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημητρης Τζανακόπουκος στην ενημέρωση Τύπου.

Στο κλίμα αυτό ενδιαφέρον  έχει  η αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα (σε άρθρο στην WSJ) ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της παρά το πολιτικό κόστος αλλά η διαμάχη ΕΕ-ΔΝΤ στερεί πολύτιμο χρόνο.

 

Στο μεταξύ την Πέμπτη η κυρία Λαγκάρντ ανέφερε το ΔΝΤ θα πρέπει να εξετάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος πριν αποφανθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους. Όμως  ο κ.  Σόιμπλε δεν παρέλειψε να καρφώσει το Ταμείο λέγοντας ότι οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του Ταμείου. 

 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις κάλεσε τον πρόεδρο των Ντόναλντ Τράμπ να πείσει το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του. «Ευελπιστούμε στη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα» είπε.

 

Στην Ουάσιγκτον, πάντως ο κ. Τσακαλώτος θα δει σήμερα Παρασκευή την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις 16.00 ώρα Ελλάδας (09.00 το πρωί τοπική), στις 16.30 Ελλάδος τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις 20.10 τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στις 20.45 τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν. Ακολουθούν το Σάββατο ραντεβού με τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Άντι Μπόκολτον κ. Μοσκοβισί και τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ.

 

Γιώργος Αλεξάκης 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:12 - 21 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.