ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ:Η περίοδος 10 ετών για πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθεί

11:21 - 27 Απρ 2017 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ:Η περίοδος 10 ετών για πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να μειωθεί
Την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί συμφωνία στο SLA, πολύ σύντομα, ώστε να προχωρήσει η συζήτηση για το θέμα της διάρκειας των πρωτογενών πλεονασμάτων και το χρέος εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup στο ευρωκοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε, η περίοδος των 10 ετών για πρωτογενή πλεονάσματα (ύψους 3,5% του ΑΕΠ) πρέπει να μειωθεί, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα μπορέσει μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να εμφανιστεί στο ευρωκοινοβούλιο και να μιλήσει για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

 

Έγιναν πολλά στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέροντας μεταξύ άλλων τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων και το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα.

 

Η δεύτερη αξιολόγηση έπαιρνε πολύ χρόνο και γι’ αυτό όπως είπε ο ίδιος ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συμφωνηθούν οι βασικές παράμετροι του προγράμματος. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για μέτρα 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό που θα εφαρμοστούν το 2019 και 1% στο φορολογικό που θα εφαρμοστούν το 2020 εκτός να δεν πιάνονται οι στόχοι. Παράλληλα, θα νομοθετήσει το πακέτο των αντίμετρων.

 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι ο ESM πρέπει να γίνει ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο και να είναι αυτός που θα σχεδιάζει, διαπραγματεύεται και παρακολουθεί μελλοντικά προγράμματα.

 

Στην αρχική του τοποθέτηση ζήτησε συγνώμη που δεν ήταν στην προηγούμενη συνεδρίαση (γεγονός που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις), λέγοντας ότι υπήρχαν πολιτικά ζητήματα στην Ολλανδία. Παράλληλα επανέλαβε ότι η δήλωση για τα «ποτά και τις γυναίκες» δεν είχε στόχο να προσβάλει κανένα στον ευρωπαϊκό Νότο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:59 - 27 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.