ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνω του 1δισ. οι επενδύσεις της EBRD στην Ελλάδα

16:24 - 09 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Άνω του 1δισ. οι επενδύσεις της EBRD στην Ελλάδα
Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, σχολιάζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Sir Σούμα Τσακραμπάρτι με αφορμή την ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Κύπρο.

Ο κ. Τσακραμπάρτι μιλώντας για τη δραστηριοποίηση της τράπεζας στην Ελλάδα αναφέρεται ενδεικτικά στις επενδύσεις που πραγματοποίησε η EBRD στις ανακεφαλαιοποίησεις των συστημικών τραπεζών, στην πρόσφατη ανάδειξη του πλαισίου για επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, στην επένδυση σε έναν ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας και στο γεγονός ότι η EBRD αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας που χρηματοδοτεί την εκσυγχρονισμό των 14 περιφερειακών αερολιμένων έργο που έχει αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα με παραχώρηση.

 

Είμαστε ένας θεσμός που δραστηριοποιείται με γνώμονα τη ζήτηση που υπάρχει και αυτός ο εντυπωσιακός κατάλογος δείχνει ότι υπάρχει ζήτηση που μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι η Ελλάδα, τώρα που υπάρχει συμφωνία στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, θα ξεκινήσει να προσελκύει περισσότερες ξένες επενδύσεις, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Sir Σούμα Τσακραμπάρτι.

 

Η στρατηγική της EBRD, καλύπτει τρεις βασικούς τομείς: την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, την στήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανάπτυξη των τομέων ενέργειας και υποδομών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 09 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.