ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 50% οι πιθανότητες συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup

17:28 - 17 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Στο 50% οι πιθανότητες συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, εκτίμησε πως οι πιθανότητες για συνολική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας (22/5) είναι μοιρασμένες.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και οι πιθανότητες μιας αίσιας έκβασης στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, είναι 50% - 50%», σημείωσε.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των πιστωτών για το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κατέστησε σαφές ότι η εμπλοκή του συνιστά προϋπόθεση για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την «προκαταρκτική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και θεσμών επί των νέων διαρθρωτικών μέτρων.

 

Το Eurogroup θα εξετάσει, τέλος, τόσο τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όσο και τα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.