ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δύσκολο να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE πριν τον Ιούλιο»

12:40 - 19 Μαϊ 2017 | Οικονομία
«Δύσκολο να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE πριν τον Ιούλιο»
Αναλυτές της Axia Venture Group εκτιμούν στο αναλυτές της Axia Venture Group σύμφωνα με το Dow Jones Newswires εκτιμούν πως η Ελλάδα πολύ δύσκολα θα προλάβει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Ιούνιο. Αντ’ αυτού, εκτιμούν πως μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί το νωρίτερο τον Ιούλιο.

Στον απόηχο της συνέντευξης του Μπενουά Κερέ στο Reuters, οι αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι. Το μέλος της ΕΚΤ δήλωσε πως η  Ελλάδα σημειώνει πρόοδο με τις μεταρρυθμίσεις αλλά θα πρέπει να περάσει ορισμένα ακόμη εμπόδια προτού η ΕΚΤ εξετάσει την ένταξη των ομολόγων της στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,3 τρισ. ευρώ.

 

Όπως τόνισε στο πρακτορείο, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του φορτίου χρέους της Ελλάδας και το ΔΝΤ πρέπει επίσης να αποφασίσει εάν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

Μια τέτοια χρονική συγκυρία υποδηλώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να απέχει μήνες από την ένταξή της στο QE, μια συμβολική αλλά πολυπόθητη κίνηση που θα μπορούσε να εκτινάξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να επισπεύσει την ανάκαμψη της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:46 - 19 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.