ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GS: Απίθανο να ενταχθεί πλέον η Ελλάδα στο QE

15:32 - 22 Μαϊ 2017 | Οικονομία
GS: Απίθανο να ενταχθεί πλέον η Ελλάδα στο QE
«Πράσινο φως» για εκταμίευση της επόμενης δόσης πριν τις πληρωμές του καλοκαιριού και ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης πριν τα μέσα Ιουλίου, αναμένει η Goldman Sachs από το σημερινό Eurogroup, όπως σημειώνει σε νέα της έκθεση, αλλά όχι κάποια σημαντική δήλωση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως είναι πλέον απίθανο να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE.

Ωστόσο, περιμένει μια συμφωνία για την εκκίνηση βαθύτερων συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για το χρέος αργότερα.

 

Το Eurogroup αναμένεται επίσης να προχωρήσει σε δήλωση σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

 

Μάλιστα, η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η είναι απίθανο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εν όψει και των πιθανών αλλαγών στους όρους του ελληνικού χρέους.

 

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να ξεκινήσει να εξετάζει την έξοδο από το QE πριν από την αγορά των ελληνικών ομολόγων, εκτιμα άλλωστε η Goldman Sachs.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 22 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.