ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Όλοι θέλουν να βρουν λύση τις επόμενες τρεις εβδομάδες

01:45 - 23 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Όλοι θέλουν να βρουν λύση τις επόμενες τρεις εβδομάδες
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε μετά το τέλος του Eurogroup πως στη συνεδρίαση η Ελλάδα έλαβε τα συγχαρητήρια γιατί υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αλλά όπως είπε στο ζήτημα του χρέους δεν κατέστη εφικτό να επιτευχθεί άμεσα μία συμφωνία. Σημείωσε πως κράτη - μέλη και ΔΝΤ θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και εκτίμησε πως μέχρι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι εφικτό να βρεθεί η χρυσή τομή.

"Το Eurogroup επιβεβαίωσε την πρόοδο που έχει γίνει. Υπάρχει γενική συμφωνία ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και δεχθήκαμε συγχαρητήρια γι` αυτό. Ωστόσο, το θέμα του χρέους είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Το συζητήσαμε επί ώρες. Υπήρξαν συγκλήσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε ξεκάθαρη συμφωνία. Χρειάζεται λοιπόν περισσότερος χρόνος για να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος, που θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος", είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

 

"Κράτη μέλη και ΔΝΤ θα πρέπει να συμφωνήσουν. Θεωρώ απολύτως εφικτό να έχουμε μία τέτοια συμφωνία, μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου".

 

"Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θέλουν να βρουν τον συμβιβασμό τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Εκτιμώ ότι όλοι το έχουν καταλάβει", είπε ακόμα.

 

Ενημέρωσε ακόμα πως "συμφωνήσαμε το δημοσιονομικό πλεόνασμα και ότι θα συνεχιστεί για 4 χρόνια μετά το 2018".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.