ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sell-off στα ελληνικά ομόλογα- Απομακρύνεται QE και δανεισμός από αγορές

11:38 - 23 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Sell-off στα ελληνικά ομόλογα- Απομακρύνεται QE και δανεισμός από αγορές
Μεγάλες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα έφερε η μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο χθεσινό Eurogroup, με το κλίμα να αλλάζει άρδην μετά το ράλι που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα εν μέσω προσδοκιών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 22 Μαίου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις Ντάισελμπλουμ ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και ότι άρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, οι επενδυτές δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι, καθώς το χθεσινό «ναυάγιο» δεν αποτελεί καλό μήνυμα ούτε για τις προοπτικές ένταξης στο QE της ΕΚΤ, ούτε για τα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αποδόσεις στα ελληνικά 2ετή ομόλογα εκτοξεύονται κατά 5,12% και στο 5,774% πλησιάζοντας τις αποδόσεις του 10ετούς, στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μηνός.

 

Μεγάλες είναι και οι απώλειες στα 10ετή ομόλογα, με τις αποδόσεις να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1,9% και στο 5,789%, ενώ τα πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα, τα 15ετή, βλέπουν τις αποδόσεις τους να εκτινάσσονται στο 6,302%.

 

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή της έκθεση, η Goldman Sachs προέβλεπε ότι από το Eurogroup δεν θα προέκυπτε κάποια σημαντική δήλωση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς επίσης εκτιμούσε ότι είναι πλέον απίθανο να ενταχθεί η Ελλάδα στο QE.

 

Η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι η είναι απίθανο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εν όψει και των πιθανών αλλαγών στους όρους του ελληνικού χρέους.

 

Όπως σημειώνει η Goldman Sachs, η ΕΚΤ είναι πιθανό να ξεκινήσει να εξετάζει την έξοδο από το QE πριν από την αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 23 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.