ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Τσίπρας για το χρέος και την πρόταση Σόιμπλε

15:53 - 24 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Τι είπε ο Τσίπρας για το χρέος και την πρόταση Σόιμπλε
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για το ζήτημα του χρέους, ωστόσο, στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, δεν ήρθε η πολυπόθητη λύση κι έτσι την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός έριξε τους τόνους.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Ενέργειας, ο Πρωθυπουργός έθεσε ως "στρατηγικό στόχο" να μπορέσει η Ελλάδα "με το πέρας του τρίτου προγράμματος που είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχει μια σταθερή δυνατότητα δανεισμού με βιώσιμα επιτόκια από τις αγορές".

 

Όσο για το θέμα του χρέους τόνισε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται... «Μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση που μας παρουσίασε ο κ. Σόιμπλε και αρνηθήκαμε, πόσο δε μάλλον με μια καλύτερη λύση για την οποία διαπραγματευόμαστε. Δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές θα έχουμε με καλούς όρους».

 

Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι ούτε η Ελλάδα δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόταση της Γερμανίας προς το ΔΝΤ. Ωστόσο, μπορεί και να την αποδεχθεί τελικά, αν δεν υπάρξει κάποια καλύτερη λύση.

«Η Ελλάδα κρατήθηκε στον πυρήνα της Ευρωζώνης και προοπτικές θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Ασφαλής σε μια ταραγμένη περιοχή. Δημιουργεί δυνατές προϋποθέσεις για ένα πολύ γερό come back. Θέλουμε αυτό το come back να συνδυαστεί με απόφαση για το χρέος που θα πολλαπλασιάζει την ήδη διαφαινόμενη δυναμική» υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 24 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.