ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτινάσσονται οι αποδόσεις των ομολόγων, δεν σταματά το sell-off

11:50 - 25 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Εκτινάσσονται οι αποδόσεις των ομολόγων, δεν σταματά το sell-off
Συνεχίζει ακάθεκτο το sell-off των ελληνικών ομολόγων που ξεκίνησε μετά από το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Δευτέρας, με την... προσγείωση των ελληνικών χρεογράφων να είναι ιδιαίτερα απότομη, λόγω των μεγάλων προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί το περασμένο διάστημα για συμφωνία στο Eurogroup.

Καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι οι πολλές ελπίδες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για συμφωνία στο Eurogroup αποδείχτηκαν ανεδαφικές, η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα για μια ακόμη φορά απομακρύνεται και εκτοξεύει τις αποδόσεις.

 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σκαρφαλώνει στο 6,221% με άνοδο 3,41%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, με τις απώλειες αυτής της εβδομάδας να ξεπερνούν το 10%.

 

Ισχυρές είναι οι πιέσεις και στο 2ετές ομόλογο, με την απόδοσή του να εκτινάσσεται στο 6,1% με άνοδο 4,24%, έχοντας αυξηθεί πάνω από 11% από τα επίπεδα που βρισκόταν πριν το no deal της Δευτέρας.

 

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι η εκταμίευση της δόσης παραμένει στον αέρα δεν βοηθά στη βελτίωση του κλίματος, αν και θεωρείται δεδομένο ότι αυτή θα προχωρήσει. Το πραγματικό «χτύπημα» για τα ελληνικά ομόλογα όμως ήταν η απώλεια των προσδοκιών για ένταξη στο QE της ΕΚΤ και για έξοδο στις αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.