ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Οι πληρωμές Ιουλίου, «εγγύηση» για συμφωνία

15:13 - 26 Μαϊ 2017 | Οικονομία
ΔΝΤ: Οι πληρωμές Ιουλίου, «εγγύηση» για συμφωνία
Οι προσεχείς προθεσμίες πληρωμών που έχει η Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο αποτελούν, σύμφωνα με αξιωματούχο του ΔΝΤ, "εγγύηση" για να επέλθει τελικά συμφωνία για το χρέος, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μίλησε σχετικά στο CNBC, σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι πιστωτές και τεχνικές ομάδες του Ταμείου δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα, περιλαμβανομένων και των εκλογών στη Γερμανία, επίσης έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, οι αποπληρωμές των δανείων της Ελλάδας προς πιστωτές της θα διασφαλίσουν το κλείσιμο συμφωνίας σε περίπου τρεις εβδομάδες.

 

«Κάποιος πρέπει να κάνει κάποια υποχώρηση. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, λόγω της πίεσης χρόνου», τόνισε η πηγή μιλώντας στο διεθνές δίκτυο.

 

Αν και ο αξιωματούχος του ΔΝΤ είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος, αμφιβάλλει πως η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι «οικονομικός πονοκέφαλος» για την ευρωζώνη.

 

«Ας είμαστε ειλικρινείς, θα πάρει 20 χρόνια για να ‘’φτιάξουμε’’ την Ελλάδα», σχολίασε.

 

Υπογράμμισε, όμως, πως το Ταμείο θέλει να γίνουν όλα σωστά, ώστε να μην χρειαστεί η Ελλάδα να πάρει άλλο πρόγραμμα βοήθειας στο μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.