ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον Τσακαλώτο και καλεί διαρκώς τη Μέρκελ!

14:27 - 13 Ιουν 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Ο Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον Τσακαλώτο και καλεί διαρκώς τη Μέρκελ!
Ασυνήθιστα αισιόδοξος και ενθουσιώδης εμφανίστηκε την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πεπεισμένος ότι "θα καταλήξουμε σε μια συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα". Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, λέγοντας πως είναι σκληρός διαπραγματευτής και πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να τον εμπιστεύεται περισσότερο.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε», δήλωσε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το Bloomberg για τις προοπτικές των οικονομιών του G20 στο Βερολίνο.

 

O κ. Σόιμπλε μίλησε επίσης με θερμά λόγια για τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι είναι ένας πολύ καλός υπουργός και σκληρός διαπραγματευτής. Είναι χαρακτηριστικό πως έκανε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση σχολιάζοντας σενάρια για αποχώρηση του Έλληνα υπουργού μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

 

Πρόσθεσε μάλιστα πως κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να εμπιστεύεται περισσότερο τον κ. Τσακαλώτο.

 

Στη συνέχεια, το έκανε ακόμη χειρότερο, λέγοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, «παρόλα αυτά συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: «Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζοντας τους ύμνους για τον Έλληνα ομόλογό του τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό υπουργό Οικονομικών» και «σκληρό διαπραγματευτή».

 

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εγκαταλείψει την τρέχουσα νομισματική πολιτική «εγκαίρως», προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια είχαν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

 

"Η ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές έχει ενθαρρύνει αδικαιολόγητη ανάληψη ρίσκου, πολιτική εφησυχασμού, κακή κατανομή κεφαλαίων και φούσκες στις τιμές των asset, και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως", ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του.

 

"Πρέπει να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία", δήλωσε ο Σόιμπλε.

 

Πρόσθεσε ότι η Federal Reserve στις ΗΠΑ είχαν ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και ότι η ΕΚΤ προσφάτως τροποποίησε το ανακοινωθέν της με έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οδηγείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:30 - 13 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.