ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο καρφί Σόιμπλε:Είχαμε συμφωνία αλλά ζήτησαν παράταση για επικοινωνιακούς λόγους

16:19 - 15 Ιουν 2017 | Οικονομία
Νέο καρφί Σόιμπλε:Είχαμε συμφωνία αλλά ζήτησαν παράταση για επικοινωνιακούς λόγους
"Αγριεμένος" μπήκε στο Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έριξε χοντρό... καρφί προς την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «είχαμε βρει λύση για το ελληνικό ζήτημα, αλλά οι Έλληνες ζήτησαν τρεις εβδομάδες προθεσμία για επικοινωνιακούς λόγους»!

«Φυσικά είμαι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας. Άλλωστε είχαμε καταλήξει σε συμφωνία πριν από τρεις εβδομάδες αλλά η Ελλάδα ζήτησε άλλες τρεις εβδομάδες για επικοινωνιακούς λόγους» αποκάλυψε ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

 

Είπε πως πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης σήμερα, ενώ δήλωσε βέβαιος και για την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ακόμη κι αν τελικά εκταμιεύσει σε μεταγενέστερο χρόνο τα δικά του χρήματα προς την Ελλάδα. 

 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το χρέος θα κινείται στο πλαίσιο που είχε προδιαγράψει το Eurogroup από τον Μάιο του 2016.

 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε ότι οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018 και πρόσθεσε: Διότι αν αποδειχτεί ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι απαραίτητη, τότε δεν θα γίνει...

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:10 - 15 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.