ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Υπάρχει περισσότερη σαφήνεια και... φως στο τούνελ

23:19 - 15 Ιουν 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Υπάρχει περισσότερη σαφήνεια και... φως στο τούνελ
Ικανοποιημένος για τη συμφωνία του Eurogroup δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. "Πλέον υπάρχει περισσότερη σαφήνεια", είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως σήμερα είναι πιο ικανοποιημένος απ` ό,τι ήταν τον Μάιο. Παραδέχθηκε πως η συμφωνία δεν είναι η ιδανική για την ελληνικήν πλευρά αλλά σημείωσε με νόημα πως "δεν θέλουμε το τέλειο να είναι ο εχθρός του καλού".

Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τόσο από την ανακοίνωση του Eurogroup, όσο και από τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως διατυπώνεται ξεκάθαρα η διάθεση στήριξης της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα.

 

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε συγκεκριμένα για «περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ» και για «ξεκάθαρο μονοπάτι για έξοδο από πρόγραμμα».

 

Ανέφερε ότι το χρέος πλέον εξαρτάται από την ανάπτυξη και τον ρυθμό που θα επιτευχθεί.

 

Είπε επίσης ότι η στάση του ΔΝΤ είναι πιο υποστηρικτή από τις 22 Μαΐου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις αγορές.

 

Ο κ. Τσακαλώτος στάθηκε ιδιαίτερα στη σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη με βάση τη γαλλική πρόταση. Για την ποσοτική χαλάρωση είπε: «δεν μπορω να προκαταλάβω την απόφαση της ΕΚΤ, είναι ένας ανεξάρτητος φορέας».

 

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους συνεργάτες του, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ που όπως είπε «εργάστηκε πολύ σκληρά». 

 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είπε ότι πρώτα φορά ακούμε ένα πολύ καλό σετ παρεμβάσεων σε επίπεδο «δημοσιονομικού μονοπατιού» και σημείωσε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που συνδέεται με την ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:00 - 16 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.