ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Japonica Partners: Ανακούφιση €14 δισ. στο χρέος έφερε η συμφωνία

09:46 - 16 Ιουν 2017 | Οικονομία
Japonica Partners: Ανακούφιση €14 δισ. στο χρέος έφερε η συμφωνία
Με βάση τους λογιστικούς κανόνες που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκπόνηση των δικών της εθνικών λογαριασμών, τα οποία είναι τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για τον Δημόσιο Τομέα (IPSAS) (βλέπε τους Ενοποιημένους Ετήσιους Λογαριασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οικονομικό Έτος 2015, σελ. 38) η Ελλάδα κέρδισε, στις 15 Ιουνίου 2017, απαλλαγή από χρέη ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Japonica Partners με αφορμή τη χτεσινή συμφωνία.
Με βάση το ΑΕΠ του έτους 2016 που ανέρχεται σε 176 δισεκατομμύρια ευρώ, η μείωση του χρέους και η καθαρή μείωση του χρέους του ισολογισμού της 15ης Ιουνίου 2017 ισοδυναμεί περίπου με 8% του ΑΕΠ.
 
Ο Paul Bruce Kazarian, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Japοnica Partners δήλωσε σχετικά: "Η Ελλάδα είναι άξια συγχαρητηρίων για αυτή την τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας 14 δισ. Ευρώ για την ελάφρυνση του χρέους και μειώνοντας το καθαρό χρέος του ισολογισμού κατά περίπου τα ίδια 14 δισ.
 
Οι εταίροι της Japοnica συγχαίρουν επίσης την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε αλλά και για την πρόοδο στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.